Lagos

Lagos

Lagos
Vrijstaande houtkachel verkrijgbaar in verschillende kleuren en combinaties. Met altijd een prachig uitzicht op het vlammenspel.  Staal 3.190,- Keramiek of speksteen 3.490,- Accumulatie stenen 295,-

Adviesprijs
€ 3.190,00

Afbeeldingen
Lagos Lagos Lagos Lagos Lagos

Lagos

Twee vormen, rond en gehoekt, smelten samen tot een harmonieus geheel en vestigen uw blik op wat er in het midden ligt te gloeien: het kernstuk van de Lagos is het overhoekse venster van de verbrandingsruimte waar u een prachtig zicht krijgt op het vlammenspel. Indien u wilt, kunt u de Lagos met een massief reservoir laten uitrusten, dat de warmte lange tijd vasthoudt. 

De Lagos is in vier extraverte kleurcombinaties verkrijgbaar. Daarbij sluit de kachelkleur altijd perfect aan bij een van de keramiekkleuren zwart/basalt, umbra/brasil, titan/mojave of zilvergrijs/speksteen.

Afmetingen (HBD) 140 x 48,5 x 53,5 cm • Vermogen 3- 7 KW • Gewicht 151 / 188 / 195 kg

Hase-verbrandingstechniek

De milieuvriendelijke werking van de Hase-kachels valt terug op een uitgekiende verbrandingstechniek, waaraan wij blijven werken en die wij elk afzonderlijk aan elk model van kachel aanpassen:

Tijdens het aansteken komt er veel zuurstof in het gloedcompartiment terecht (primaire lucht). De temperatuur gaat daardoor de hoogte in, en de gassen in het hout komen vrij. 

Bovenaan de vlammen wordt dan nieuwe zuurstof (secundaire lucht) in de kachel gepompt, die deze houtgassen moet doen opbranden. De secundaire lucht stroomt gedeeltelijk langs het glas van de kachel in de vlammen. Praktisch neveneffect: deze "luchtspoeling" werkt de roetafzetting op de glazen gedeeltelijk weg. De tertiaire lucht die nu binnenloopt, zorgt er ook voor dat de zuurstof overal in de verbrandingsruimte gelijk wordt verdeeld. 

De rookgaspijp krijgt een verlengstuk met de speciaal ontwikkelde rookplaten, die maken dat rookgassen zich langer dan normaal in de hete zone ophouden. Hase zorgt er met deze zelf uitgewerkte naverbrandingstechniek zo voor dat de stofuitstoot aanzienlijk beperkt wordt, wat het milieu ook ten goede komt.