Lima

Lima

Lima
Houtkachel Lima van Hase kan 180° gedraaid worden, zo kunt het vuur altijd in de gewenste richting plaatsen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en combinaties.

Adviesprijs
€ 3.990,00

Afbeeldingen
Lima Lima Lima Lima Lima Lima

 

Lima

Het model Lima past perfect in een jong, modern interieur. Zijn slanke romp heeft een sobere vorm, maar krijgt door het fijn uitgewerkte, gegroefde profiel toch een levendige structuur. De Lima kan 180 graden worden gedraaid. Zo draait u het vuur in de woonkamer altijd in de gewenste richting.

Afmetingen (HBD) 121 x 48 x 48 cm • Vermogen 3- 7 KW • Gewicht 178/213 kg

Verkrijgbaar in meerdere kleuren en combinaties

Hase-verbrandingstechniek

De milieuvriendelijke werking van de Hase-kachels valt terug op een uitgekiende verbrandingstechniek, waaraan wij blijven werken en die wij elk afzonderlijk aan elk model van kachel aanpassen:

Tijdens het aansteken komt er veel zuurstof in het gloedcompartiment terecht (primaire lucht). De temperatuur gaat daardoor de hoogte in, en de gassen in het hout komen vrij. 

Bovenaan de vlammen wordt dan nieuwe zuurstof (secundaire lucht) in de kachel gepompt, die deze houtgassen moet doen opbranden. De secundaire lucht stroomt gedeeltelijk langs het glas van de kachel in de vlammen. Praktisch neveneffect: deze "luchtspoeling" werkt de roetafzetting op de glazen gedeeltelijk weg. De tertiaire lucht die nu binnenloopt, zorgt er ook voor dat de zuurstof overal in de verbrandingsruimte gelijk wordt verdeeld. 

De rookgaspijp krijgt een verlengstuk met de speciaal ontwikkelde rookplaten, die maken dat rookgassen zich langer dan normaal in de hete zone ophouden. Hase zorgt er met deze zelf uitgewerkte naverbrandingstechniek zo voor dat de stofuitstoot aanzienlijk beperkt wordt, wat het milieu ook ten goede komt.