Jena

Jena

Jena
Houtkachel met eersteklas kwaliteitsbeoordeling. De Jena behaalde topscores voor enerierendement en brandveiligheid. Bovendien heeft hij een gebruiksvriendelijke bediening en goede regelmogelijkheden. Verkrijgbaar in vele kleuren en combinaties. 

Adviesprijs
€ 2.990,00

Afbeeldingen
Jena Jena Jena Jena Jena Jena

Jena

Evenwichtige proporties in een tijdloos modern design. Zijn verdeling in drie maakt dat hij ook heel praktisch is: onder de verbrandingsruimte legt u de houtvoorraad aan, in het bovenste gedeelte houdt u de hapjes en drankjes warm voor het hele gezin. Kiest u ervoor om er ook de deur voor de bakruimte bij te nemen, dan bouwt u het bovenste vak tot een functionele bakoven om.

Afmetingen (HBD) 115,5 x 54 x 49,5 cm • Vermogen 3–7 KW • Gewicht 166/175/219 kg
 

Prijzen: Keramiek of speksteen 2.990,- /  Deur voor bakruimte 245,-

Eersteklas kwaliteitsbeoordeling:
De Stiftung Warentest (Duitse consumentenbond) heeft de kachel van het model Jena met de hoogste beoordeling van 2,3 onderscheiden. Er zijn 12 met kachelhout gestookte kachels getest. 

Jena behaalde topscores voor energierendement en brandveiligheid. Ook de afwerking van de kachel, zijn degelijkheid, evenals de goede afdichting van de deur van de verbrandingskamer, kregen de beoordeling uitgesproken goed. De onderzoekers prezen bovendien de gebruikersvriendelijke bediening en de goede regelmogelijkheden.

Staal

   zwart
   zilvergrijs
   titan
   umbra
 
Keramiek

   alabaster
   bamboe
   brasil
   kiezel
   lava
   mojave
   sand
   speksteen

Hase-verbrandingstechniek

De milieuvriendelijke werking van de Hase-kachels valt terug op een uitgekiende verbrandingstechniek, waaraan wij blijven werken en die wij elk afzonderlijk aan elk model van kachel aanpassen:

Tijdens het aansteken komt er veel zuurstof in het gloedcompartiment terecht (primaire lucht). De temperatuur gaat daardoor de hoogte in, en de gassen in het hout komen vrij. 

Bovenaan de vlammen wordt dan nieuwe zuurstof (secundaire lucht) in de kachel gepompt, die deze houtgassen moet doen opbranden. De secundaire lucht stroomt gedeeltelijk langs het glas van de kachel in de vlammen. Praktisch neveneffect: deze "luchtspoeling" werkt de roetafzetting op de glazen gedeeltelijk weg. De tertiaire lucht die nu binnenloopt, zorgt er ook voor dat de zuurstof overal in de verbrandingsruimte gelijk wordt verdeeld. 

De rookgaspijp krijgt een verlengstuk met de speciaal ontwikkelde rookplaten, die maken dat rookgassen zich langer dan normaal in de hete zone ophouden. Hase zorgt er met deze zelf uitgewerkte naverbrandingstechniek zo voor dat de stofuitstoot aanzienlijk beperkt wordt, wat het milieu ook ten goede komt.