Mechanische ventilatiereiniging ongedierte bestrijding/preventie

Mechanische ventilatie

Goede ventilatie is belangrijk. Wanneer de luchtkanalen van uw ventilatiesysteem verstopt raken, krijgt u onvoldoende gezonde lucht in huis. 

Daarom moeten ventilatiesystemen regelmatig gereinigd worden. Zo bent u verzekerd van schone, en gezonde lucht in uw huis. Daarnaast voorkomt u met regelmatig onderhoud 10% capaciteitsverlies van uw ventilatiesysteem in een jaar. 

Wat kunnen wij voor u betekenen? 
De Luchtkanalen worden allemaal gereinigd met speciaal reinigingsgereedschap. Uw kanaal wordt van binnen gereinigd en vuil wordt los geschraapt van de wanden, de aanwezige filters worden gereinigd en indien noodzakelijk vervangen. 

Mechanische ventilatie
Eenmalig onderhoud: 145 euro 
Abonnement: 95 euro per jaar 

Wtw-Unit 
Eenmalig: onderhoud 275 euro 
Abonnement 125 euro. 

Voor meer info over abonnementen kunt u ons altijd bellen of mailen.

Ons Advies: 
Wij adviseren elk 2 jaar reiniging en onderhoud van de motor en elke 4 jaar een complete reiniging inclusief luchtkanalen. Sluit voor een optimale werking van uw ventilatiesysteem een onderhoudscontract af. U bent dan verzekerd van een vast onderhoudspatroon, lage energiekosten en een gezond en veilig binnenklimaat. 

We kunnen voor u een aanbieding op maat maken.

De voordelen op een rijtje:

  • Minder gezondheidsproblemen
  • Minder energiekosten
  • Beter luchtklimaat
  • Minder geluidsoverlast
  • Minder stof in huis
  • Behoud woning

 

Ongedierte Bestrijding

Houtworm

Houtworm is de verzamelnaam voor verschillende in hout levende insectenlarven. Houtworm veroorzaakt schade aan uw houtwerk door gangen in het hout te boren. Niet alleen houten balken, maar ook vloeren en meubels zijn geliefd bij de houtworm. U herkent houtworm in uw hout door de ronde gaatjes die van buitenaf zichtbaar zijn.


Kakkerlakken

Kakkerlakken in huis is voor veel mensen een schrikbeeld. De kakkerlak is ook niet makkelijk te bestrijden, omdat deze diertjes ontzettend taai zijn en zich ontzettend snel voortplanten. Een vrouwtjeskakkerlak kan ongeveer 1 keer per maand 30 kakkerlakken voortbrengen. Snel ingrijpen is dan ook van groot belang!!

Muizen

De muis is na de mens het zoogdier met de grootste verspreiding ter wereld. Ondanks het schattige uiterlijk is hij een ongewenste gast in huis. Door hun snelle voortplanting kunnen muizen in korte tijd een enorme plaag in huis worden. Met hun geknaag vernielen ze allerlei materialen, zoals snoeren, verpakkingen en textiel. Als u 1 muis ziet in huis en daar niets aan doet, hebt u al gauw een hele muizenkolonie.

Wespen

Wespen spelen een belangrijke rol bij de bestuiving van bloemen. Ze zijn dol op zoetigheid en komen mede daardoor graag in de buurt van huizen wonen. Wespen leven in groepsverband en maken hun nest in de grond, in schuren of onder daken. Als een nest wordt verstoord, kunnen wespen agressief worden en de verstoorder achtervolgen en steken. Hebt u veel last van een wespennest, vraag dan professionele hulp!

Vliegen

Iedereen heeft weleens vliegen in huis, zeker in de zomer. Mensen zien vliegen als onhygiënish en dat zijn ze ook. Omdat vliegen eitjes op voedsel(afval) en uitwerpselen leggen, kunnen ze onze levensmiddelen besmetten met ziektekiemen.


Vlooien

Veel mensen met huisdieren hebben het meegemaakt bij het terugkomen van vakantie: een hartelijke begroeting door honderden vlooien en de bijbehorende beten. Heel vrolijk wordt je daar niet van! De vlooien die in Nederland voorkomen zijn kattenvlooien; deze kunnen ook bij honden voorkomen. Bij mensen veroorzaken de beten jeukerige bulten en het bijbehorende ongemak, en ook uw huisdier kan er veel last van hebben. Redenen genoeg om uw huis vlooienvrij te maken en houden!

Ratten

De rat staat bekend als een ziekte-overbrenger. Zelfs in Nederland worden ieder jaar nog enige gevallen van de ziekte van Weil geconstateerd, een infectie die ook wel rattenziekte genoemd wordt. Het bestrijden van deze plaagdieren is moeilijk, want ratten zijn inmiddels resistent tegen de bestrijdingsmiddelen die eerst succesvol waren. Ook hier is professionele hulp nodig.


Mieren

Mieren komen overal ter wereld voor, doordat ze zich kunnen aanpassen aan zeer verschillende leefomgevingen. Veel mieren bouwen hun nest in het gras, onder de stoep of in bomen, maar voor hun vaste looproutes gaan ze huizen niet uit de weg. Op de goede plek zijn mieren nuttige beestjes, maar in huis zien de meeste mensen ze liever niet.

Bedwantsen

Een bedwants is een klein insect, dat tot 6 millimeter lang kan worden. Ze leven van bloed, onder andere van de mens. Een bedwants dankt zijn naam aan de plek waar ze het liefst zijn, in en rond het bed. Dit diertje leek in Nederland uitgeroeid te zijn, maar is inmiddels bezig aan een comeback in ons land, dus blijf waakzaam! Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem gerust contact met ons op, of vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan.

 

Heeft u in huis of op uw bedrijf problemen met ongedierte en wilt u dit definitief onder controle krijgen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij  staan garant voor deskundigheid en kwaliteit. Wij zijn u graag van dienst met de bestrijding en preventie van ongedierte in de provincie Friesland. Ongediertebestrijding Wijma is EVM-gecertificeerd (via Stichting Exameninstituut Volksgezondheid en Milieu), zodat u verzekerd bent van een professionele partner op het gebied van ongediertebestrijding en -preventie.

 

Ongediertepreventie

Voorkomen is beter dan genezen!
Bestrijding is niet het enige dat belangrijk is om een blijvende oplossing tegen ongedierte te garanderen. Ongediertebestrijding Wijma zorgt er zomogelijk ook voor dat de oorzaak van het ongedierte gevonden wordt, zodat we kunnen voorkomen dat het ongedierte snel weer terugkeert.

Wij gebruiken professionele middelen om ongedierte te weren en te bestrijden. Als het enigszins kan werkt Ongediertebestrijding Wijma met bestrijdingsmiddelen die het milieu zo min mogelijk belasten. U kunt bij ons terecht voor een eenmalige bestrijding of preventie, maar ook voor een onderhoudscontract. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem gerust contact met ons op, of vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Wij zijn bereikbaar op Telefoonnummer: 0511-542149