Lisboa

Lisboa

Lisboa
Houtkachel Lisboa van Hase kan helemaal rond zijn eigen as draaien en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en combinaties.

Dit product is zichtbaar
in onze showroom
Adviesprijs
€ 4.290,00

Afbeeldingen
Lisboa Lisboa Lisboa Lisboa Lisboa

Lisboa

Het model Lisboa van Hase met zijn slanke vorm en handgemaakte, hoogwaardige keramiek, brengt een verfrissend effect in uw interieur. De keramiek is technisch echt vernieuwend: gebogen in een hoek van 120°, zodat drie tegels volstaan om het kachellichaam helemaal te omsluiten. En nog een kenmerk is dat de Lisboa helemaal rond zijn eigen as kan draaien.

Afmetingen (HBD) 137,5 x 45 x 45 cm • Vermogen 3 - 7 kW • Gewicht 155 kg

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en combinaties

Hase-verbrandingstechniek

De milieuvriendelijke werking van de Hase-kachels valt terug op een uitgekiende verbrandingstechniek, waaraan wij blijven werken en die wij elk afzonderlijk aan elk model van kachel aanpassen:

Tijdens het aansteken komt er veel zuurstof in het gloedcompartiment terecht (primaire lucht). De temperatuur gaat daardoor de hoogte in, en de gassen in het hout komen vrij. 

Bovenaan de vlammen wordt dan nieuwe zuurstof (secundaire lucht) in de kachel gepompt, die deze houtgassen moet doen opbranden. De secundaire lucht stroomt gedeeltelijk langs het glas van de kachel in de vlammen. Praktisch neveneffect: deze "luchtspoeling" werkt de roetafzetting op de glazen gedeeltelijk weg. De tertiaire lucht die nu binnenloopt, zorgt er ook voor dat de zuurstof overal in de verbrandingsruimte gelijk wordt verdeeld. 

De rookgaspijp krijgt een verlengstuk met de speciaal ontwikkelde rookplaten, die maken dat rookgassen zich langer dan normaal in de hete zone ophouden. Hase zorgt er met deze zelf uitgewerkte naverbrandingstechniek zo voor dat de stofuitstoot aanzienlijk beperkt wordt, wat het milieu ook ten goede komt.