Bari

Bari

Bari
Houtkachel die 180° rond zijn eigen as kan draaien. Verschillende kleuren en combinaties mogelijk. Staal zijkant incl.staal-,keramiek-of speksteenbedekking 2.890,- Keramiek of speksteen 3.290,-

Dit product is zichtbaar
in onze showroom
Adviesprijs
€ 2.890,00

Afbeeldingen
Bari Bari Bari Bari Bari

Bari

Flexibel multitalent: Het cilindervormige model Bari is een houtkachel die 180º rond zijn eigen as kan draaien. Van op verschillende plaatsen in de kamer wordt u dus een blik op het betoverende vlammenspel gegund. De Bari is in vele varianten verkrijgbaar: als stalen kachel met verschillende afdekkingen of met een volledige bekleding in keramiek of speksteen.

Afmetingen (HBD) 112 48 x 48 cm • Vermogen 3-7 kW • Gewicht 146/165/205 kg

 

Kleuren

 

Hase-verbrandingstechniek

De milieuvriendelijke werking van de Hase-kachels valt terug op een uitgekiende verbrandingstechniek, waaraan wij blijven werken en die wij elk afzonderlijk aan elk model van kachel aanpassen:

Tijdens het aansteken komt er veel zuurstof in het gloedcompartiment terecht (primaire lucht). De temperatuur gaat daardoor de hoogte in, en de gassen in het hout komen vrij. 

Bovenaan de vlammen wordt dan nieuwe zuurstof (secundaire lucht) in de kachel gepompt, die deze houtgassen moet doen opbranden. De secundaire lucht stroomt gedeeltelijk langs het glas van de kachel in de vlammen. Praktisch neveneffect: deze "luchtspoeling" werkt de roetafzetting op de glazen gedeeltelijk weg. De tertiaire lucht die nu binnenloopt, zorgt er ook voor dat de zuurstof overal in de verbrandingsruimte gelijk wordt verdeeld. 

De rookgaspijp krijgt een verlengstuk met de speciaal ontwikkelde rookplaten, die maken dat rookgassen zich langer dan normaal in de hete zone ophouden. Hase zorgt er met deze zelf uitgewerkte naverbrandingstechniek zo voor dat de stofuitstoot aanzienlijk beperkt wordt, wat het milieu ook ten goede komt.